maanantai 11. elokuuta 2008

Nopeammin, pidemmälle, väsyneemmäksi



Ilmojen viilennyttyä vielä hieman tästä muutenkin viileähköstä kesästä ovat meidänkin lenkkimme voineet pidentyä. Loki jaksaa paljon paremmin kävellä kun ilma on alle 16 asteista eikä aurinko porota täysillä. Itselläkin on kävelyinto kasvanut kun koira jaksaa ylläpitää kohtuullista vauhtia eikä eteneminen ole matelua. Jospa siinä ravatessa ne selkä ja kylkilihaksetkin saisivat koiralla sopivaa rasitusta.

Lisäbonuksena liikunnan lisäksi illat ovat rauhallisempia, kun Loki pääsee purkamaan energiaansa ulkona. Viikonlopun lenkkeilyn ja kotiväen seurailun jälkeen se oli tänäkin aamuna hurjan väsynyt. Sitä sai huudella lenkille melko pitkään ja sittenkin silmät olivat ihan sikkuralla. Pirteys löytyi vasta kirpeästä aamuilmasta. Silti se kerrankin jätti protestoimatta aamulenkin lyhyttä pituutta, joten ilmeisesti peti houkutteli takaisin nukkumaan.

Tunnin reipas askellus näyttää olevan aika sopiva niin, että Loki on loppua kohti jo melko sippi, mutta jaksaa vielä ihan hyvin kotiin asti. Edelleen se heittäytyy kotipihan läheisyydessä maahan parin metrin välein, joten kai se siellä pihalla vieläkin pidempään haluaisi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti