sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Mukavaa Joulua!

Joulu oli ja meni ja nyt vietetään jo toipumisaikaa herkuttelusta. Lokille iski oksentelu noin puolitoista viikkoa ennen Joulua ja sitä piti sitten eläinlääkärikäynnin jälkeen pitää erityisellä dieetillä mahan normalisoimiseksi. Lisäksi oksentelu aiheutti taas kurkun turpoamista, mikä puolestaan vaati antibioottihoitoa, mutta nyt näyttää ukko olevan taas kunnossa. Dieetin aikana sen ruokahalu oli hämmästyttävä. Kun ruokaa laitettiin kuppiin, se suorastaan älisi kun oli niin kova hinku päästä jo syömään. Sitten päivä antibioottikuurin loppumisen jälkeen loppui taas tämä taianomainen kausi ja nyt koira taas nyrpistelee ruokakupille ja jättää aterioita väliin. Kai se vain täytyy hyväksyä, että sillä on jokin sisäinen diiva joka ei tahdo lihoa yhtään yli 15,5 kilon. Mutta ei se onneksi myöskään siitä mene alle.

Järvi jäätyi hiukan ennen juhlapyhiä siihen kuntoon, että sinnekin uskaltaa lähteä kävelyille. Koira nauttii täysin rinnoin vapaana tai pitkässä flexissä juoksemisesta, eikä haluaisi millään lähteä pois järveltä.

Kasvattaja pelkäsi pentua haettaessa, että kuinkahan se pärjää täällä pohjoisempana tuulisissa talvissa, voin kertoa että erinomaisesti. Kun itse olemme joutuneet viime aikoina useaan otteeseen toppautumaan michelinmiehiksi -25 asteen pakkasiin, ei Lokilla ole mitään kiirettä sisälle, eikä se osoita muitakaan kylmän merkkejä. Ainoastaan kerran olen nähnyt, että se on puolihuomaamatta nostanut hetkeksi etutassua kuin kylmissään. Vaikka eipä se silloinkaan ollut kovin innokkaasti kotiin lähdössä.

Joululahjaksi koiralle siunaantui kokonaista kaksi pehmolelua raadeltavaksi ja pari herkkua pahvilaatikoihin piilotettuina niin, että Loki pääsi toteuttamaan yhtä suurimmista iloistaa ja repimään laatikot tuhannen päreiksi. Kaiken kaikkeaan voisi jälkipäivien nukkumismäärästä päätellä, että sillä oli varsin mukava joskin väsyttävä Joulu.

Seuraavaksi vuodenvaihdetta odottelemaan. Viime vuonna tuuli oli niin kova, että Oulussa oli rakettien ampuminen suorastaan kiellettyä, mutta toissa uutena vuotena koira ei ainakaan tuntunut paukkeesta välittävän tuon taivaallista. Saapa nähdä tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti