maanantai 9. kesäkuuta 2008

Hyppyjä

Meillä on aina varottu, ettei Loki pääse kovin loikkimaan. Glenneillä on kuulemma taipumus vahingoittaa pentuna etutassujensa kasvua, jos ne pääsevät kovin usein ja kovin korkealta hyppimään alaspäin. Tämä siksi, koska niiden eturuumis on suhteellisen painava.

Loki ei siis ole saanut hypätä alas sylistä tai autosta, eikä edes mennä portaita alaspäin. Silti sillä esiintyi etutassuissa luun kasvusta aiheutuvia pikkumurtumia tuossa talvella ja sen seurauksena se ontui pari kuukautta. Nyt on tassut parantuneet ja Loki on löytänyt hyppimisen riemun. Se oivalsi temppuna takajaloille ponnahtamisen salamannopeasti, tokossa se tuntuu tykkäävän aina jos saa loikata esteen yli ja sohvalla loikoiltaessa se ponnahtaa syliin, välillä lupaa kyselemättäkin.

No uusin aluevaltaus onkin sitten hieman astetta kiusallisempi. Loki nimittäin alkoi järsiä tavaroita keväällä yksin ollessaan. Ajattelin tämän ehkä johtuvan liiallisen tilan tuomasta ahdistuksesta, joten laitoimme portin ovenpieleen ja Lokin keittiöön viettämään päiviään. Tämän hyppimisen keksimisen seurauksena Loki on oppinut tulemaan myös portista yli! Tällaisia piileviä kykyjä siinä ei ikinä päältä päin arvaisi olevan. Noin matala koira, eihän se voi jaksaa hyppiä minkään itseään korkeamman yli. Portti on kyllä reilusti sohvan reunaa ylempänä, mutta jotenkin koira saa rämmittyä siitä yli. Oikein pahaa tekee ajatella sitä roikkumassa portin päällä mahansa varassa.. jos tämä siis on miten tuo ylitys tapahtuu, livenä emme ole nähneet. Ilmeisesti kahdelle jalalle noustessaan Lokin ylettyvyys on varsin hyvä.

Vaan eipä auta, kunnes saadaan tuunattua porttia korkeammaksi, saa Loki vaeltaa taas vapaana talossa. Porttia ei ole järkevää laittaa kiinni koska silloin vesikuppi jää keittiön puolelle koiran seikkaillessa toisella puolella. Toistaiseksi ei mitään ole ollut pureskeltuna vaikka Loki vapaana kulkeekin, toivottavasti näin jatkuu kunnes tilanne taas korjataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti