lauantai 22. syyskuuta 2007

Kolme kuukautta täynnä

Nyt on Loki jo iso poika. Kolme kuukautta tuli viikon alussa täyteen ja toissa päivänä saatiin rokotuksetkin. Mitään ylimääräisiä oireita ei tullut, ei edes kuumetta seuraavana päivänä. Koira riehuu ihan entiseen malliin.

Ostettaessa Lokilla oli vain yksi kives, mutta nyt on toinenkin laskeutunut eli taivas on rajana harrastuksille. Vaikka en olekaan kovin innostunut näyttelyistä, olisi kuitenkin ihan kiva käydä katsomassa miten Loki pärjäisi. Näkisihän se ainakin paljon muita koiria jos silloin tällöin käytäisiin näyttelyissä. Tietysti mieluiten lähi alueilla, etelä-Suomeen on jo melkoinen matka täältä meiltä.

Loki on vähentänyt puremista kovasti. Olemme pahimpien riekkumisten rauhoittamiseksi käyttäneet vesisuihkepulloa ja räminäpurkkia, joilla on ollut jopa yllättävän hyvä vaikutus. Vieläkin pentu hampailla usein kokeilee mutta aika harvoin uskaltaa enää kunnolla tokaista.

Sisäsiisteys on vielä kaukana. Tänäkin aamuna tuli aamuruuan jälkeen pökylät sisälle, sillä ulkona tuli vettä eikä Loki alkanut millekään muulle kuin pissalle, jonka jälkeen piti päästä kamalaa kyytiä takaisin sisään.


Maahan meno ja istuminen ovat alkaneet sujua ihan kohtuullisesti. Ei Loki vieläkään pelkkää käsky sanaa hoksaa tai sitten se ei halua tehdä ilman namia houkuttimena, mutta suunta on oikea. Myös katsekontaktia on harjoiteltu kovasti laittamalla kädet levälle sivuille ja palkitsemalla koira vasta, kun se malttaa tuijottaa nyrkkien sijasta silmiin. Myös lenkillä 'katso' komento toimii aika hyvin. Vierellä kulkeminen ja samalla katsominen ei onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti