perjantai 23. toukokuuta 2008

Liian lämmin lenkkeillä

Lämpötilat eivät ole vielä kovin kesäisiltä vaikuttaneet täällä Oulun suunnalla vapunajan muutamaa kuumaa päivää lukuunottamatta. Silti Lokille alkaa välillä olla jo liian tukalaa ulkona. Kyse on varmaan osittain tottumisesta, mutta ainakin yli +10 asteen lämpötila ja aurinkoinen ilma aiheuttavat sen, että lyhyttä käväisyä pitempi lenkki käy jo kuumaksi. Varjossa lämpötila haittaa huomattavasti vähemmän mutta jos auringon säteet osuvat vaaleaan selkään alkaa koira pian läähättää.

o-ou, väsymyksen merkit

välillä pitää levähtää

Jännä juttu kun itse olin hyvilläni vaaleasta turkista mm. sen takia ettei se ole niin tukala auringossa. Miltä mahtaa kesä näyttää brindle glennien silmin...

Lokilla on myös käänteinen logiikka lämpimällä ilmalla lenkkeilyyn. Mitä kuumempi on, sitä kovempaa mennään. Minä yritän toisessa päässä remmiä hidastella ja pitää vauhdin tasaisena ettei koira ihan läkähtyisi ja toinen pöhkö painaa eteenpäin minkä pystyy, vaikka olisi jo varjossa.

Lopulta se alkaa aina pistää maate kesken lenkin. Milloin mihinkin, yleensä onneksi sentään varjoon. Eilenkin hurjassa +12 asteen lämmössä se katsoi tarpeelliseksi mennä erään pihanvaraston viereen sammaleelle piehtaroimaan, vaikka kotipiha oli 20 metrin päässä.

No varahan ei venettä kaada, ainakaan yleensä, joten olemme jo siirtyneet käyttämään pitkät lenkit ilta- ja aamuaikaan, jolloin on hieman viileämpää (ja omistaja joutuu pitämään lapasia ettei palele).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti