maanantai 12. toukokuuta 2008

Takaumia talvelta

Alkoi tuossa suorastaan hävettää, kun huomasin miten laiskasti olin Lokin ja meidän yhteistä taivalta talven aikana raportoinut, joten otanpa tässä vähän lisää kertausta.

Lokin sisäsiisteys ensin, ei siksi että se olisi mitenkään tavatonta vaan siksi, että sen tiimoilta sattui hassu, tai enemminkin tyypillinen tapaus uutena vuotena. Loki ei välittänyt raketeista tuon taivaallista. Kaveripariskunta oli viettämässä meillä vuoden vaihtumista oman partacolliensa kanssa, joka puolestaan pelkää pauketta kovasti. Tällä narttu partiksella oli myös juoksu menossa ja alle puolivuotias herra oli ihmeissään.

No siinä iltaa istuttaessa juttua tuli Lokin sisäsiisteydestä, jota tuohon aikaan oli jatkunut jo toista kuukautta, eikä koira ollut hätkähtänyt edes muutosta uuteen asuntoon. Saman aikaisesti, kun päästin suustani sanat "Loki on ollut jo ainakin 6 viikkoa pissimättä sisälle" alkoi takaani kuulua lorotus ja poika siellä tyytyväisenä helpotti itseään olohuoneen matolle. Ilmeisesti juoksuista kärsivällä vieraallamme oli jotain tekemistä asian kanssa, sillä toiste moista ei ole tapahtunut. Loki tosin merkkasi vielä vähän ajan päästä saman maton uudestaan, mutta juuri tuolla matolla oli narttukin yönsä viettänyt, joten hajut olivat kai tallessa.















Asumme nykyään ihanalla paikalla erään Oululaisen järven lähellä ja talvella Loki pääsi nauttimaan vapaudesta järven jäällä. Vapautta tosin oli pakko hiukan rajoittaa kun varttuneempi ja itsevarmempi ukkeli päätti eräänä päivänä olla kuuntelematta ja lähti painelemaan omia aikojaan metsäpoluille. Silti vapautta ei ole täysin riistetty, alettu vain valvoa paremmin. Loki ei kärsi minkään sortin arkuudesta, joten sen ei voi luottaa pysyvän lähistöllä jos näkö- tai hajupiiriin ilmaantuu jotain kiinnostavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti